Siirry sisältöön

DAVAR

Blogi

Harri Kröger 15/06/2017

Monipuolinen Davar

Edessäsi ovat uudet nettisivut. Nämä sivut palvelevat koulutusasiaa ja samalla suurempaa kokonaisuutta. Olemme rakentamassa jotain sellaista joka voi palvella myös Sinua ja antaa näkymää sekä nykyhetkeesi että tulevaisuuteesi.

Elämme informaatiotulvan keskellä. On helppo saada meille tärkeää tietoa, informaatiota ja faktaa. Kun ajattelee asiaa syvällisesti ja hengellisesti, niin voi todeta, ettei se aina välttämättä riitä. Lisäksi tarvitaan asiantuntemusta niiden soveltamisesta aina muuttuneisiin tilanteisiin ja lisäksi voi olla asia, ettei sitä ole kukaan ole vielä käsitellyt. Näin on joskus raamatullisissa teemoissa ja varsinkin eskatologisissa pohdinnoissa. Nämä sivut ja myös minun kirjoitukseni tähtäävät siihen. Raamatun mainitsemaa viisautta ja ilmestystietoa ei saada yksin minkään yliopiston tai raamattukoulun luentosaleissa. Toki teologian opiskelu ja siitä tiedon ammentaminen on tosi tärkeää, mutta se ei yksin riitä, jos haluaa olla esimerkiksi Israel-asiantuntija.

Siksi tärkeintä olisi saada Jumalan viisaus ja samalla säilyttää sekä nöyrä että avoin mieli kaikkeen edessä olevaan. Sananlaskujen kirja opettaa paljon tästä viisaudesta. Yksi hyvä esimerkki on 2:1-6: Ota varteen, poikani, mitä sinulle sanon, pidä mielessäsi minun neuvoni.  Herkistä korvasi kuulemaan viisautta, avaa sydämesi ymmärrykselle, pyydä tietoa avuksi, korota äänesi ja kutsu ymmärrystä. Etsi sitä kuin hopeaa, tavoittele niin kuin kätkettyä aarretta. Silloin tajuat, mitä on Herran pelko, opit, mitä on Jumalan tunteminen, sillä viisaus tulee Herralta, hän antaa tiedon ja ymmärryksen.

Monipuolinen Davar -koulutus

Davar (Dvar Elohim) ja tarkoittaa Jumalan sanaa. Kurssien idea löytyy Raamatun ilmoituksesta sen keskeisestä sanomasta, joka on Jumalan lupaama Messias, Jeesus Kristus ja Hänen sovitustyöstä. Tämä asia ilmaistaan vahvasti Room. 9:4-5; Ovathan he israelilaisia, jotka Jumala on ottanut lapsikseen ja joille hän on antanut kirkkautensa. Heidän kanssaan hän on tehnyt liitot, heille hän on antanut lain, jumalanpalveluksen ja lupaukset.  Heidän ovat kantaisät, heistä on Kristus ihmisenä lähtöisin, hän, joka on kaiken yläpuolella, ikuisesti ylistetty Jumala, aamen!

Kurssit pyrkivät antamaan ”työkalut” jokaiselle opiskelijalle hänen henkilökohtaiseen elämäänsä ja kutsumukseensa. Tällä kaikella toiminnalla tuetaan ja vahvistetaan sitä opetusta ja ohjausta, jota Fida International ja seurakunnat jo tekevät.

On suuri ilo todeta että uutena Davar -koulutuksena on nuorten oma koulutus, YOUTH DAVAR.     Se käynnistyy syksyllä 2017. Lisäks 10 vuotta toiminut ja Davar -opinpolku jatkuu Iso Kirja –opistolla ja sen toiminta laajenee seurakuntien keskuuteen. Tämä opetuspaketti uudistetaan ja se monipuolistuu. Davar –koulutusta suuntautuu jatkossa myös Eurooppaan ja Israeliin.

Toivotan Sinulle rikkaista hetkiä Sanan äärellä!

Yhteistyössä,  Harri Kröge
Davar -koulutusten vastaava

Tel. 0400-267167
Harri.kroger@gmail.com