Siirry sisältöön

DAVAR

Musaalahah – Larsmo

Fidan Israel ja juutalaistyössä tehtiin historiallinen avaus elokuussa 2018, kun uskoon tulleille muslimeille järjestettiin Musaalahah Davar – koulutus. Musaalahah on arabiaa ja tarkoittaa sovintoa.

Viime vuonna saimme pyynnön uskoon tulleilta arabeilta, voisimmeko järjestää heille Israel- teologian opetusta. Otimme ilolla tämän haasteen vastaan. Viisitoista uskoon tullutta irakilaista kokoontui Larsmon Lähetyskotiin elo-syyskuun vaihteessa viikonlopun opetukseen. Tämä ensimmäinen Davar opetus oli tarkoitettu lähinnä maahanmuuttajatyön vastuuhenkilöille.

Opetusvastuussa olivat jo pitkään Davar-koulutusta luotsannut Harri Kröger sekä Fidan Israel ja juutalaistyön koordinaattori Mari.

Mikä on sen hienompaa kuin saada nähdä sovinnon juutalaisten ja arabien välillä. Olen kantanut jo pitkään näkyä yhdestä uudesta ihmisestä. ”Olen saanut elää tätä vuosien saatossa myös todeksi ja nähdä, kun juut alainen ja ar abi löytää aidon sovinnon Jeesuksessa Messiaassa.

Sen tähden tällaisen koulutustapahtuman järjestäminen on äärettömän tärkeää ja suuri kiitosaihe, että he saavat oikeaa tietoa. Tämä jos mikä on äärettömän tärkeää ajatellen juutalaistyötä”, Mari toteaa.

 

Mustapha Aabas Kokkolasta on ollut yhtenä puuhamiehenä ja toimi myös tulkkina. Jumala puhui hänen sydämelleen tästä asiasta.

“Koin, että on todella tärkeä avata entisille muslimeille Jumalan suunnitelma omaisuuskansalleen juutalaisille. Heidät on lapsesta asti kasvatettu vihaamaan juutalaisia.

Kun he saavat oikeaa opetusta, miksi Jumala on valinnut Israelin ja voisivat vapautua siitä vihasta. He saavat rakkauden ja ymmärryksen tuota kansaa kohtaan ja se pysäyttää ja herättää. He voivat olla kylvämässä rakkauden siementä ja viemässä evankeliumia eteenpäin, myös he, jotka ehkä joutuvat palaamaan takaisin kotimaahansa.

Itse olen saanut kokea, miten Jumala antoi minulle, entiselle muslimille syvän rakkauden Israelia ja juutalaisia kohtaan. Se on Jumalan työ. Haluan, että jokainen arabi saa kokea tämän. Larsmo oli sopiva paikka tapahtumalle, koska Kokkolan helluntaiseurakunnasta löytyi tiivis tiimi, jotka ovat voimakkaasti mukana maahanmuuttajatyössä.”

 

Osallistujia oli eri puolilta Suomea, kuten mm. Turusta, Lahdesta ja Raahen seudulta. Jatkossa Musaalahah Davareita tullaan jalkauttamaan eri puolilla Suomea, missä maahanmuuttajatyötä tehdään.

 

Monille viikonloppu oli silmiä avaava tapahtuma. Irakilainen Ali (nimi muutettu) oli myös viikonlopussa mukana.

“Todella hyvä viikonloppu. Näin Lähi-idän maan rajat ja kartan. Kuulin sovinnon sanomasta. Meille opetetaan niin väärin monia asioita.

Minun koko perheeni vihaa juutalaisia. Haluaisin pyytää anteeksi oman kansani puolesta, mitä olemme tehneet Israelille ja juutalaisille historian saatossa.
Haluan elää rauhassa ja sovinnossa. Olemme yhtä Jeesuksessa. Haluan heidän (juutalaisten) tietävän tämän.

Oli niin ihana kuulla, mitä Jeesus saa aikaa juutalaisten ja arabien välillä. Minä haluan rakastaa heitä. Haluan saada lisää tämän kaltaista opetusta.”